maanantai 8. elokuuta 2011

TGV Lyria pour ParisPariisin visiitti oli jotenkin erityisen inspiroiva!

Louvrea tutkailtiin tällä kertaa ulkoa päin.. kierrettiin hitaasti sisäpiha ja käytiin läpi rakennusta koristavat patsaat, auringosta nauttien. Jonot sisään oli meille liikaa, elokuu ja kuun ensimmäisen sunnuntain ilmainen sisäänpääsy olivat tehneet tehtävänsä.


Saint Pierre Snacké,
poivrades roties
et duo des gnocchis

Lauantai-iltana suuntasimme herkuttelemaan Michelin-oppaan suosituksen perusteella tunnelmalliseen ja pehmeillä nojatuoleilla sisustettuun ravintola Goumardiin. Kadulta katsoen paikka ei vaikuttanut kummoiselta, koska alakerrassa oli vain muutama tyhjillään oleva pöytä – mukava yllätys siis kun meidät ohjattiin pyötäämme toiseen kerrokseen :) Hmmm.. löytyisiköhän Michelinistä iPhone tai Android –versio..? Kirja on hyvä mutta vähän hankala kantaa mukana ja usein sitä ei tietysti ole matkassa kun nälkä kesken ostoskierroksen yllättää!

..vaikkakin ruoka oli varmaan viimeisenä mielessä kun lyhyessä ajassa ruksattiin ostoslistaa läpi :D Itse tein tosin vaan yhden ostoksen, eli se hoitui nopeaan. Miu Miun laukkua ei ollut liikkeessä ollenkaan, siis tuota mallia mistä aiemmassa postauksessa haaveilin. Käytiin myyjän kanssa koko tuotekansio läpi, mutta ei sitä sieltäkään löytynyt. Tuotteet tietysti vaihtelevat jonkin verran maittain & liikkeittäin – ehkä Italiasta sitten, sillä viikon päästä mulla alkaa parin viikon loma!


The First

Parisian

Department Store


Innostuin jossain metroasemalla Le Bon Marché:n mainoksesta niinpä tuli sielläkin käytyä ensimmäistä kertaa kun sattumoisin oltiin kulmilla – tavaratalo kaipaisi mielestäni pientä päivitystä. Mutta tosiaan, mainostaulu oli mun mieleen :D

Yöpaikkana toimi tällä kertaa hotelli, sillä meillä oli kissa ja koira matkassa niin ei viitsitty toisten asuntoihin hiekkalaatikoinemme hyökätä. Juna saapui Gare de Lyon –asemalle ja hotelli valittiinkin siitä läheltä; Novotel Bercy oli siisti, lemmikit tervetulleita, myöhäinen check-out ja mikä parasta suuri puisto siinä vieressä mihin pääsi helposti koiraa ulkoiluttamaan.. meillä kun oli vähän hankaluuksia viimeksi löytää hyvää lenkkipaikkaa keskustahotellin läheisyydestä.

Nyt käperryn sohvannurkkaan. Gossip Girl, Vogue, Glamour. Ulkona puhaltaa kunnon syystuuli..!?

Ei kommentteja: